TV-serier er med til at genskabe den danske ro

I 2004 fulgte vi alle trofast med på skærmen, da der blev vist Krøniken hver søndag. Nostalgien har endnu engang genvundet sendetid med TV-serier som Mercur, Sygeplejeskolen og Badehotellet. Disse serier fanger gang på gang vores opmærksomhed, når de ruller over skærmen – men hvorfor?

tv serier

Har du for travlt?

Året er 1932, og Andersens lille badehotel er placeret ved Vesterhavet. I Badehotellet vises den danske sommer fra sin mest romantiske side. Gennem serien ser vi ikke Danmark, som det var. I stedet kan vi sammen sidde på sofaen efter en hård arbejdsdag og drømme os væk. Badehotellet viser Danmark som et glansbillede. Dette glansbillede kan være lige det, som vi har brug for efter endnu en hård arbejdsdag på kontoret. I selskab med computere, smartphones og tablets kommer også behovet for altid at være online, og det stresser os. Vi er hele tiden opmærksomme på at se fremad, udvikle og præstere. Men vi oplever, at når vi kigger tilbage, så finder vi en ro. Derfor omgiver vi os med ting, som vækker minder fra en mere simpel tid.

 

Dansk idyllisk ro kan findes i design

Du kan nemt omgive dig med nostalgi ved at besøge loppemarkeder. Her kan du ofte finde mange fine ting. Sommetider kan du være så heldig at finde noget helt fantastisk dansk design til en god pris. Noget af det mest tidløse inden for dansk design er dannebrogsvinduerne. Som navnet afslører, er vinduerne udformet således, at du straks kan se et dannebrogsflag for dig. Disse vinduer stammer helt tilbage fra 1700-tallet. Dannebrogsvinduer findes ikke længere kun i Danmark, men du kan også sagtens støde på dem over Atlanten. Kay Bojesens Abe, Lassens Kubusstage og dannebrogsvinduerne er nogle af de mest nostalgiske ting, som du kan pynte dit hjem med. På denne måde kommer du i den helt rigtige stemning, når du endnu en gang skal følge med i de nye danske TV-serier.