På farten med leasing

Der ligger ofte mange overvejelser bag anskaffelsen af en ny bil. Skal den være ny eller brugt? Skal jeg lease eller købe?

Annonce

Hver enkelt dansker kører i gennemsnit over 16.000 kilometer om året, og hovedparten af os danskere tager bilen på arbejde. Der er altså generelt stor efterspørgsel efter biler. Der ligger ofte mange overvejelser bag anskaffelsen af en ny bil. Skal den være ny eller brugt? Skal jeg lease eller købe? Hvis pengene ikke rækker til køb af ny bil, eller hvis du blot ønsker at forenkle processen, kan du med stor fordel vælge at lease. Du slipper herved for alle de forpligtelser, der hører med til at eje en bil, og du får samtidig mere bil for pengene til en billigere pris.

Leasing er nemt og for alle

Hvad end du ønsker at gøre brug af leasing i erhvervsøjemed eller som privatperson, er mulighederne mange. Dog sidder mange måske med tanken om: ”hvordan fungere leasing af bil?”. Leasing af bil er for dig, som nogenlunde kan forudsige dit kørselsbehov, og som planlægger at udskifte bilen med 2-3 års mellemrum.

Sådan fungerer leasing

Der er både mulighed for at foretage privatleasing eller erhvervsleasing. Ved privatleasing kan du som privatperson vælge mellem flexleasing, splitleasing eller sæsonleasing. Her betaler du selv de udgifter, der måtte være i forbindelse med din leasingaftale. Hvis du udelukkende er på udkig efter en bil til privat brug, er flexleasing det optimale valg, og hvis du er til lidt ekstra, kan du gøre brug af sæsonleasing, hvor du kan skifte mellem sommer- og vinterbil. Ved erhvervsleasing kan der vælges mellem flexleasing, splitleasing og flådeleasing. Flexleasing i erhvervsmæssigt øjemed indebærer, at firmaet betaler omkostningerne i forbindelse med leasingen. Hvis du som ansat kører privat i den erhvervsleasede bil, beskattes du af fri bil. Der kan også indgås en splitaftale, der er en dele-aftale mellem privat og erhverv, hvor udgifterne deles forholdsmæssigt. Her slipper du for beskatning af fri bil.