Overvejer du at få hund?

Hvis du er i overvejelsesfasen om at få en hund, så læs med!

”Hunden er menneskets ven”, i hvert fald hvis du spørger tusindevis af danskere. Sætningen er meget mere rammende, end du måske lige går og tror, dette bekræfter et nyt studie fra Boston, USA. Studiet viser nemlig, at vi, mennesker, nærer meget mere sympati for vores hund, end vi gør for vores egne artsfæller. Dette er der mange grunde til, og der er samtidig mange grunde til at vælge at få en hund, så hvis du er i overvejelsesfasen om at få en hund, så læs med!

Derfor skal du have hund

Der er mange gode grunde til at have hund. Den første og måske allervigtigste grund er, at du får en trofast ven, der altid er der for dig, og som vil dig det bedste. Den er der til at tage imod dig, ligeså snart du kommer hjem fra arbejde, med den største entusiasme. Med en hund i hjemmet, er der aldrig stille, hvilket rigtig mange godt kan lide. Det er rart at komme hjem til et hus fuld af liv, glæde og aktivitet, og med en hund i huset, sker der altid noget. Hvis du har børn, så er det næsten også garanteret, at de vil elske jeres nye hund, hvilket skaber en endnu bedre atmosfære i hjemmet. Det er derudover videnskabeligt bevist, at hundeejere lever mere sundt, fordi de oftest lever et langt mere aktivt liv, end folk uden hund. Samtidig siges der, at hundeejere er langt mere sociale, fordi man møder andre hundeejere til hundetræning, og mange vil stoppe dig på gaden for at klappe din hund. Mange får også hund på grund af sikkerhed, især hvis de før har været plaget af indbrud. Hundens første instinkt er nemlig at passe godt på sine ejere, så du er derfor garanteret den bedste sikkerhed.

Derfor skal du ikke have hund

Selvom der er uendelige gode grunde til at have hund, så er der også nogle ting, som du skal overveje, før du vælger at berige dit liv med en firbenet ven. Den første og måske allervigtigste ting, du skal spørge dig selv om, er; har du tid? Det kræver meget tid at have hund, og dit liv skal planlægges omkring den, hvorfor du ikke bare kan tage udenbys, når det passer dig. Samtidig er det også en investering at have hund, så du skal overveje, om det passer ind i dit budget. Det koster både i foder, dyrelægeregninger og forsikring, og disse ting er nødvendige, når du har hund.

Er du i tvivl?

Hvis du er i tvivl, om hvorvidt en hund passer ind i dig og din families liv, findes der utallige hjemmesider, hvor du kan få gode råd. Hunderup Hundesalon, som er en salon i Odense, tager sig godt af din hund. Her kan din hund blive klippet og plejet, hvor du ydermere kan finde det hundefoder, som passer til lige præcis din hund. Derudover står de altid klar med gode råd. Du kan læse meget mere på deres blog om hunde. Hvis du vælger at investere tid og penge i en hund, er der ingen tvivl om, at du får en ven for livet.