MacBook eller PC – Hvad bør du vælge?

ANNONCE: Når man skal have ny bærbar computer, så er der mange ting man skal overveje, før man tager den endelige beslutning. Den helt store og overordnede beslutning ligger mellem hvorvidt du skal vælge en MacBook eller en almindelig bærbar PC.

Der er nemlig stor forskel, og hvad du skal bruge computeren til, kan have stor betydning for hvorvidt du skal vælge det ene eller det andet. Begge har sine fordele og ulemper, og det afhænger af mange forskellige faktorer og dine egne præferencer.
I denne artikel vil du blive klogere på hvad du bør gå med – og hvorfor du bør gå med det ene over det andet.

Hvilket behov skal computeren løse?

Når du skal købe ny bærbar computer, er dit behov det første du skal tage stilling til. Dette kommer før du overhovedet bør overveje, om du skal købe en MacBook eller en PC. For hvis computeren udelukkende skal bruges til at browse internettet, så kan man ofte nøjes med en billig computer, eller endda en iPad.
Faktisk så er en iPad helt fantastisk til at browse på internettet eller de sociale medier, og så er den også nem at have med sig omkring. Handler du meget online – hvad end det er på sider som Asos, Komplett, Purepleasure, eller andet, er en iPad også meget nem at håndtere, og man kan sidde mere afslappende i en sofa med en tablet, end man kan med en bærbar computer.

Har du derimod et produktivt behov i form af studie eller arbejde, så kan du ikke nøjes med en tablet. Hvis dit arbejde eller studie er til den kreative side, kan det være en idé at vælge en MacBook hvis økonomien tillader det.

 

Hvorfor vælge MacBook?

Der er mange grunde til, at man skal vælge en MacBook over en Windows bærbar. Samtidig har Windows også sine fordele.
En MacBook er generelt meget dyr, og det er fordi man betaler for en premium kvalitet, og så er der selvfølgelig også en brand-værdi man betaler for. En MacBook er i højere kvalitet end de fleste – hvis ikke alle Windows bærbare. Der er indtil videre ikke nogen konkurrenter der har kunnet levere end bærbar der kan matche hverken designet eller kvalitet på en MacBook. Yderligere så er en MacBook også meget brugervenlig, og derfor meget nem og ligetil at benytte til studiet. Den eneste ulempe ved MacBook er, at den koster en del mere end Windows computer, og så er der visse meget tunge programmer som kun kan køres hvis du vælger den helt dyre MacBook.

 

Hvorfor vælge Windows bærbar?

Den største fordel ved at vælge en almindelige Windows bærbar må være prisen. Man behøver ikke spendere en stor sum, for at finde en velfungerende bærbar, hvilket ikke kan lade sig gøre hvis man vil have en MacBook. Af selvsamme grund, så kan man også få mere hardware for prisen i en Windows computer. Derfor har du også mulighed for at slippe billigere afsted, hvis dit arbejde eller studie har krav om specifikationer i forhold til at køre visse programmer.

Overordnet set, så er det en præference sag. Du får mere kvalitet med en MacBook, men man betaler så sandelig også for det. En Windows PC er klart at anbefale hvis ikke man har et stort behov for kvalitet eller æstetik.