Kom dine søvnproblemer til livs

God nattesøvn er helt essentielt for, at kunne fungere optimalt i en hektisk hverdag

Annonce

God nattesøvn er helt essentielt for, at kunne fungere optimalt i en hektisk hverdag. Vidste du, at der er meget du selv kan gøre for at sove bedre? Her kan du få tips til bedre søvn og hvordan du kan sove bedre.

Skær ned på skærmbrug 

Det er bevist at det kan betale sig rent søvnmæssigt, at skrue ned for skærmbrug inden man skal sove. Hvis man skal have nogen effekt fra dette skal man holde skærmfri i mindst to timer inden man går i seng. Det blå lys som telefonen og skærmer udsætter os for, giver nemlig signaler til vores hjerne om, at den skal holde sig vågen. Det blokerer dermed for den naturlige proces der gør, at vi bliver trætte og gerne vil sove. Det at ligge med sin telefon og browse til man bliver søvnig, er med andre ord ikke en specielt god ide, hvis man gerne vil sove godt. 

Det er ikke så farligt at vågne 

Der findes mange gode råd til din nattesøvn, men ikke fortvivl, hvis du kommer til at vågne i løbet af natten. At vågne for et toiletbesøg eller et glas vand, ødelægger ikke nødvendigvis din søvn. Det at sove sammenhængende i 8 timer hver nat, er faktisk en forholdsvis ny opfindelse. Så længe du sammenlagt føler at du har fået nok søvn, er det ikke noget problem, hvis du kommer til at vågne op i løbet af natten og falder i søvn igen forholdsvis hurtigt. Hvis du vågner er det en god ide ikke at udsætte sig for meget lys. Du skal med andre ord, følge råd nr 1 og ikke begynde at kigge på din telefon eller din skærm, for at falde i søvn igen.  

Find en god seng

En god seng er alfa og omega for god nattesøvn. En god seng der giver god støtte kan afhjælpe og forebygge rygplager og gøre det meget nemmere at finde en behagelig sovestilling. Det er faktisk vigtigere end du tror, at have en ordentlig seng at sove i der har den fasthed din krop har brug for.